Fredag

Då blev det fredag igen. Dessa två veckor har gått otroligt fort. Nästa vecka kommer vi bara jobba tre dagar eftersom måndagen är en helgdag (athletic day) och på fredagen åker vi till Kyoto för lite sightseeing. Sedan är det bara fem arbetsdagar kvar innan vi åker hem. Någon semestervecka tog vi aldrig och det är ingenting vi ångrar. Fyra veckor i Japan är ganska mastigt. Dessutom bor vi i en familj som gör att vi hela tiden får uppleva nya saker. Vi får tips på de bästa ställena att besöka under helgerna och vi får anpassa oss till de japanska normerna, eller iallafall försöka.

Under dagens lunchrast tog vår handledare tillsammans med några kollegor med oss till en närliggande park där vi försökte spela baseball. Parken var både för stor och för liten. När André fick till träffarna flög bollarna över hela parken och ut på vägen. När jag slog kom bollen ingenstans, hade jag tur fick jag en snedträff och bollen studsade långsamt fram tio meter.

Annars har vi det väldigt bra. André har börjat vant sig med det engelska språket. Han pratar nämligen i sömnen. På engelska. Än så länge säger han bara ”yes” men om några dagar kanske det kommer en hel mening. Jag väntar med spänning.

Det här med att alltid stänga av lyset har vissa negativa sidor. Det har Andre fått lära sig. Här finns inga lysen som automatisk tänds när något rör sig. Här sköts allt med strömbrytare. Det gäller även på toaletterna. Har man då otur kan någon plötsligt stänga av lyset när man är på toa. Vad gör man då? Skriker ”tänd igen”? Nja. Det finns ju ficklampa på telefonen som nästan funkar lika bra.

Något mer än så här har vi inte att berätta idag. Vill ni läsa mer om utlandspraktik rekommenderar jag http://destinationscranton.blogg.se/ Där kan ni läsa om hur kulturen fungerar på andra sidan jorden. Ganska roligt det här med tidszoner. När vi ska sova ska dom ta förmiddagsrast. Vi får helg först. Självklart får vi också måndag först. Men det behöver man inte tänka på nu.12083949_1050016958366134_947720581_n

En Japansk truck 12071848_1050016908366139_1266662533_n

André tränar på sina superslag

//Johannes

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s